Zgrada Doma izgrađena je na samom ulazu u naselje Nuštar uz cestu koja spaja gradove Vinkovci i Vukovar, čime je omogućena neposrednu dostupnost javnog prijevoza (autobusa).

Gradnja objekta započeta je 1995. godine, na parceli površine 52.900 m2. Kvadratura objekta iznosi 9.907 m2, a čine ga jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i u najvećem dijelu četverokrevetne sobe, te zajedničke prostorije namijenjenih za korisnike – dnevni boravci, blagovaonice, čajne kuhinje, prostor za radnu terapiju, za fizikalnu terapiju, višenamjenska dvorana, soba za posjete, hol u kojem je i kapelica (prostor za služenje sv. mise i službe božje za pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti ).

Zelenu površinu Doma čini oko 45.000 m2, na kojoj je zasađeno stotinjak stabala voća (šljive, marelice, višnje, breskve, smokve ), vrt i cvjetne površine. Ustanova je sa zelenom površinom povezana šetnicama uz koje su smještene klupe. U dvorištu Doma su prostori za sport i rekreaciju (nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, viseća kuglana i dr.)